Étages des colines

Correspon a la terra baixa formada bàsicament per alzinars.L’alzinar és el bosc que trobem a menys altitud (per sota els 800 m) a la Vall de Camprodon, típic a la zona de l’Alta Garrotxa. Les alzines (Quercus ilex) són arbres de fulles petites, dures i verdes tot l’any adaptats a la manca d’aigua de les zones més càlides de la Vall (Beget, Rocabruna,..). Els alzinars més atapeïts són un bon refugi per a la fauna, alguns exemples serien: el senglar (Sus scrofa), l’esquirol (Sciurus vulgaris), la mallerenga carbonera (Parus major), el gaig (Garrulus glandarius)...El senglar (Sus scrofa) es troba en zones boscoses on passa desapercebut i troba aliment. És una animal omnívor amb una extraordinària facilitat per adaptar-se a tot tipus d’hàbitats ja que modifica la seva dieta en funció del medi i l’època. Aquest fet juntament amb l’absència de depredadors i una elevada taxa reproductora ha propiciat un augment desmesurat de la població en els darrers anys.
La femella entra en zel a la tardor i després d’un període de gestació de 115-120 dies pareix per terme mig cinc lletons (depenent de l’edat de la femella).
És una animal especialment nocturn però una part del dia la dedica a rebolcar-se pel fang i gratar-se al tronc dels arbres per a eliminar paràsits.
Conaître la Vallée
Bienvenus au Vall de Camprodon
Des sponsors / des Annonceurs
Des accès directs
Qu'est-ce qui t'a semblé la page Web ?
Envoyer