Patrimoni natural
A la Vall de Camprodon destaquen els valors naturals, paisatgístics i ecològics que, de l'alta muntanya al fons de vall, configuren la important diversitat natural del territori.
El relleu de la Vall de Camprodon ve marcat per la carena formada pel pic de Bastiments, el pic de la Dona i la serra del Costabona. Les altituds més destacables es troben a l’eix de muntanyes que separen el Vallespir del Ripollès, amb la cota culminant del Bastiments, 2.881 metres.

El clima és el propi de l’alta muntanya, als nivells més elevats, i de muntanya mitjana al fons de vall i al peu dels vessants. La relativa proximitat del mar, condiciona una elevada pluviometria que, juntament amb l’altitud condiciona la vegetació present a la Vall.
  • Per sota dels 1.600 metres d’altitud, dominen els boscos caducifolis característics del centre i nord-est europeu: destacant a llevant les fagedes i a ponent les rouredes de roure martinenc amb boix. A obagues més fredes la pineda rovirosa de pi roig substitueix la roureda, i, a fons de vall, la freixeneda de freixe de fulla gran i l’avellanosa substitueixen la roureda. En els boscos de ribera dominen les vernedes i les pollancredes, i als espais conreats, destaca el prat de dall amb fromental.
  • Per sobre els 1.600 metres domina la vegetació d’alta muntanya boreoalpina, diferenciant-se dos grans estatges:el subalpí, entre 1.600 i 2.300 metres, on domina la pineda de pi negre, amb algun enclavament amb avets i en determinats vessants, el bedoll; i,l’alpí, per sobre els 2.300 metres representat per vegetació dels vessants i cims culminants onpredominenles gespes de festuques.

Veritables tresors faunístics com la perdiu banca, el gall fer, el mussol pirinenc, l’aguila daurada, el trencalòs, el gat salvatge, la marta o la marmota, entre d’altres poblen aquest territori.

 
Alguns dels molts elemenst singulars del patrimoni natural de la Vall de Camprodon
 
· La roureda de roure de fulla gran de Can Pascal, amb roures de més de 250 anys
· L’avetosa de Carboners, el bosc d’avets més oriental de tot el Pirineu
Coneix la Vall
Benvinguts a la vall de Camprodon
Benvinguts a la vall de Camprodon
Batecs de la Vall
POCTEFA - PATRIMC@T
PATRIMC@T projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

PATRIMC@T proyecto cofinanciado por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A España-Francia-Andorra (POCTEFA 2014-2020).
Accessos directes
Què t'ha semblat la web?
Enviar