Patrimoni històric, arquitectònic i cultural
Els valors històrics, arquitectònics i culturals de la Vall de Camprodon es manifesten per tot el territori: ermites, oratoris, santuaris, esglésies, construccions civils, mostres d’art, cabanes de pastor, tancats de pedra, i jaciments arqueològics. 

Els valors històrics, arquitectònics i culturals de la Vall de Camprodon es manifesten per tot el territori. Al conjunt d’ermites, oratoris, santuaris i esglésies, cal afegir les construccions civils, les mostres d’art, les cabanes i tancats de pedra, i la presència de jaciments arqueològics.
 
La llarga tradició excursionista present a la Vall de Camprodon es tradueix també en l’àmplia oferta de rutes a peu, al voltant dels pobles i els indrets més destacats. Des de rutes a peu, a rutes de natura, passant per rutes amb BTT, a les clàssiques excursions per senders de gran i petit recorregut, pistes i corriols, configuren la Vall de Camprodon com un territori de camins, amb una gran varietat de nivells, temps i dificultat, apte per a tothom.
 
A la tradició excursionista, la Vall de Camprodon, amb la pista d’esquí de Vallter2000, cobreix els desitjos dels esquiadors i de les famílies que venen a descubrir la vall.
 
Els punts d’observació, miradors , cims i turons, des dels quals es pot tenir una visió global de la Vall, no només permeten observer, sinó també interpretar el paisatge i la seva dinàmica.
 
Alguns dels molts elements singulars del patrimoni cultural de la Vall de Camprodon
 
· Petits nuclis urbans de muntanya pirinenca: Espinavell, la Roca, Abella i Tregurà
· El Romànic
· El Modernisme
· Balmes i coves
· Camins ramaders i cabanes de pastor
· Senders i refugis de munatnya
· Camins i corriols transfronterers, amb les construccions dedicades al control i la vigilànica dels mateixos
· El Camí de la Retirada
· La Via romana del Capsacosta
· Els sistemes de feixes, cabanes de pages
· Construccions vinculades a la producció d’energia hidroelèctrica
· Fàbrica Birba
· La colònia Estabanell
· Les mines i fargues
· Llegendes i tradicions
· Personatges il·lustres: Joan Isern i Batlló, botànic (Setcases, 1821- Madrid, 1866); Josep Cuatrecasas Arumí, botànic (Camprodon, 1903-Washington, 1996); Dr. Bartomeu Robert Yarzábal, doctor i polític (Tampico, 1842-Barcelona, 1902); Joaquim Claret Vallès, escultor (Camprodon,1879- 1964); Isaac Albéniz, compositor i músic (Camprodon, 1860- Cambo-les-Bains, 1909); Pere Sala i Soler, “Peret Blanc, el violinista de Beget” (Beget, 1917- Camprodon, 1993), entre d’altres
· Fires i mercats
· La fira de la Trumfa de Molló i el mercat de la trumfa de Vilallonga de Ter
· La Tria de Mulats d’Espinavell
· Festes majors , el Ball de la Puríssima i la Processó de Setmana Santa a Camprodon
· Festival de música de la Vall de Camprodon
· Festival de música d’Isaac Albéniz

descoberta_modernisme.pdf

Coneix la Vall
Benvinguts a la vall de Camprodon
Benvinguts a la vall de Camprodon
Batecs de la Vall
POCTEFA - PATRIMC@T
PATRIMC@T projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

PATRIMC@T proyecto cofinanciado por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A España-Francia-Andorra (POCTEFA 2014-2020).
Accessos directes
Què t'ha semblat la web?
Enviar