https://www.rsuripsumoharjo.com/slot-gacor/https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-dana/gacor88https://enfermeriadermatologica.org/slot-deposit-pulsa/ La Roca Turisme a la Vall de Camprodon La Vall de Camprodon
Vilallonga de Ter La Roca
A 1040 m es troba aquest poblet situat a la solana d'un gran penyal a redós del que fou el Castell de la Roca. El grup de cases que el conformen es troben esglaonades i adossades al penyal, des d'on es pot apreciar l' Església de la Mare de Déu de la Pietat, un edifici d'origen romànic (de mitjans del segle XII) que ja que ha estat reformat més d'una vegada. La Roca es caracteritza per ésser catalogat com a bé cultural d'interès nacional.

Aquest poblet té un passat històric important. Només per fer-ne una pinzellada, el 1244, el Senyor de Milany va dispensar als veïns de la Roca de tota càrrega menys de la remença per evitar que quedés deshabitada, ja que en aquella època els pobles de la contrada, la Roca no n'era cap excepció, s'anaven despoblant pel fet que els veïns estaven subjectes als drets feudals. També molta gent es desplaçava a "llocs reials", perquè estaven exempts de càrregues.

El 1275 aquest poblet va ser assetjat per l' Infant Jaume, fill del rei Jaume I. Amb la guerra dels remences, el senyoriu de la Roca va pertànyer a un Descatllar, que li havia estat concedit per Joan II, confiscat a Bernat de So, que més endavant tornà a recuperar. Arribats al segle XIV, el castell de la Roca reunia les millors condicions de defensa dels voltants. En aquell moment pertanyia a la família Desbac. Les bones condicions van afavorir que Joan II, durant la guerra dels remences, hi establís el cap castell de la capitania. Juntament amb el castell de Camprodon formaven un bon lloc de control i protecció a tota la comarca.

Al segle XV, les capitanies van ser abolides pel rei Ferran el Catòlic. Al voltant del 1621, els Descatllar entraren de Senyors Feudals del castell i del seu terme. Passats uns segles, a l’any 1843 va pertànyer a Josep Domingo, botiguer de Vic que ho havia comprat als Descatllar. Finalment la senyoria va desaparèixer definitivament amb l’expropiació estatal el 1854.
Coneix la Vall
Benvinguts a la vall de Camprodon
Benvinguts a la vall de Camprodon
Batecs de la Vall
POCTEFA - PATRIMC@T
PATRIMC@T projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra (POCTEFA 2014-2020).

PATRIMC@T proyecto cofinanciado por el Fondo Europeo de Desarrollo Regional (FEDER) a través del Programa Interreg V-A España-Francia-Andorra (POCTEFA 2014-2020).
Accessos directes
Què t'ha semblat la web?
Enviar